Ваксините срещу  рак и сърдечни заболявания може да бъдат готови

...
Ваксините срещу  рак и сърдечни заболявания може да бъдат готови
Коментари Харесай

Шефът на Moderna: Ваксините срещу рак и сърдечни заболявания ще бъдат готови до 2030 г.

Ваксините срещу  рак и сърдечни болести може да бъдат подготвени до края на десетилетието, съгласно основния изпълнителен шеф на Moderna, написа Daily Mail.

Д-р Пол Бъртън сподели, че напредъкът, реализиран в региона на иРНК - технологията, употребена за изработката на водещата ваксина против Covid на неговата компания - е сложил началото на златната епоха на имунизациите.

Той предвижда, че до 2030 година ще има ваксини за " всевъзможни “ нелечими положения, спасяващи " стотици хиляди, в случай че не и милиони животи “.

Ранните изследвания към този момент демонстрираха " големи обещания “, добави той. Но те евентуално няма да бъдат вашата типична ваксина - те ще би трябвало да бъдат мощно персонализирани и скъпи.

Сърдечните болести и ракът са най-големите убийци в Съединени американски щати, след 1,3 милиона смъртни случая годишно - или повече от един на всеки трима от всички регистрирани смъртни случаи.

Д-р Пол Бъртън, основен изпълнителен шеф на производителя на ваксини, сподели пред The ​​Guardian: " Ние ще имаме тази ваксина и тя ще бъде доста ефикасна и ще избави стотици хиляди, в случай че не и милиони животи.

" Мисля, че ще можем да предложим персонализирани ваксини против рак против голям брой разнообразни типове тумори на хората по света. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР